storYou

coaching by writing

Trezește povestitorul din tine

În tine e o voce care îți spune o poveste.

Îți place, crește organic din tine și ai vrea s-o spui celui de lîngă tine. Dar se întîmplă ceva ciudat cînd începi s-o pui în cuvinte. Nu mai sună la fel, în rostirea ei ceva se pierde pe drum. Pierderea devine și mai mare în momentul în care vrei să o scrii. Stai în fața paginii albe, uneori ore întregi. Scrii, tai, rescrii, recitești, mîzgălești, mai stai cîteva ore, revii, scrii din nou, recitești și, cînd simți că te apropii de ceva, totul se prăbușește brusc. Povestea îți scapă printre degete. Mai iei o foaie albă și rămîi încremenit în fața ei, un fel de oglindă a propriei tale neputințe. Înfricoșător !

Concluzia vine de la sine: încerc să scriu dar nu pot, nu voi fi niciodată în stare să o fac. E gîndul nociv care-i blochează pe mai bine de 90 % dintre cei care au visat vreodată să scrie.

V-ați trezit în vreo dimineață în care v-ați zis: astăzi vreau să cînt la vioară alături de Yehudi Menuhin sau să construiesc singur o casă sau să pun spițe la bicicletă sau să predau epistemologie la Cambridge ? Sunt oameni care fac astfel de lucruri. Dar înainte de a le face s-au pregătit multă vreme, au învățat, s-au antrenat. V-a învățat vreodată cineva cum să scrieți cu adevărat ? V-ați antrenat vreodată în acest domeniu ? Sau poate credeți că talentul face totul ? Da, unii pleacă la drum mai înzestrați dar…

.. talentul reprezintă cam 10 % din reușita unui text bun.
Restul e muncă temeinică și antrenament atent vegheat.

Eu și partenerii mei din acest program asta vă propunem: muncă temeinică și antrenament atent vegheat. Nu avem rețete pentru scris, așa ceva nu există. StorYou este o poveste care a crescut din experiența mea de jurnalist, scriitor si regizor. Știu cum se scrie o poveste și pot să-i învăț și pe alții să o facă.

Programul StorYou va trezi povestitorul care doarme în voi.

Veți descoperi că scrisul este prilej de bucurie și de regăsire. Vă propunem o călătorie unică a cărei destinație este partea cea mai frumoasă din voi. Pe acest drum veți întîlni oameni care caută același lucru și vă veți simți mai puțin singuri într-o lume care ne înstrăinează. StorYou este povestea din voi care sunteți voi.

Există pe piață un evantai enorm de cărți despre storytelling, creative writing, rețete și formule magice. Luați-le, dacă vă ajută, dar nu vă încredeți în ele, sînt doar marketing.

Am organizat acest atelier de scris în grupuri cu Camera de comerț și industrie franceză din România (CCIFER), Association francophone de Bucarest (AFB), Espace Minoux, Mind Evolution Society și Librăria franceză Kyralina.

Unghiul face povestea
storYou
Karate, frică și literatură
Cum să vedem ce nu există
Capcanele poveștilor
Cum încep o poveste

Echipa StorYou

mirel
Mirel Bran, formator
Peste o mie de articole în presa franceză de calitate și trei cărți publicate la Paris. Corespondentul ziarului Le Monde a hotărît să împărtășească îndelunga lui experiență în arta scrisului cu cei care doresc să scrie. Creator al programului StorYou – coaching by writing – Mirel Bran este în același timp principalul formator al acestui program ludic și inovant.
manuelaManuela Tiron, sociodramă
Specializată în lucrul cu grupuri, psihoterapeuta Manuela Tiron s-a impus prin mai multe programe inovante în sociodramă, o metodă care a revoluționat lucrul în grup. Prezența ei și metodele de lucru în programul StorYou vor stimula spontaneitatea și vor face din grupurile de lucru o ființă vie cu propria ei viață.

 

olgaOlga Oltean, meditație
Coach acreditat ACC la International Coach Federation, Statele Unite, Olga Oltean este specializată în tehnicile meditațiilor active Osho și maestru Reiki. Sesiunile de meditație cu Olga Oltean vor puncta din timp în timp programul StorYou. Meditația va permite ca vocea povestitorului ascunsă în fiecare din noi să poată fi adusă mai ușor pe hîrtie.
catrinelCatrinel Dragomir, asistentă supervizare și mentoring
Coach format la școala One2Coach, Catrinel Dragomir va asista supervizarea și mentoringul în programul StorYou. Vrăjitoare de cuvinte, vede metafizică în tot ce mișcă. Prezența ei va da programului StorYou o efervescență de neuitat.

 


 


Pentru programarea unei ședințe de coaching

Faceți click aici