Am pornit la drum cu o credință: dacă îmi fac treaba bine lumea va fi puțin mai bună. Așa mi-am zis și așa am făcut. M-am format ca jurnalist în Franța și mai bine de douăzeci de ani am lucrat pentru redacțiile Le Monde, Le Point, France 24, Arte info, Radio Televiziunea elvețiană. Am lucrat cu oameni de o mare ținută profesională de la care am învățat nu numai meserie ci și lecții de viață care nu au preț.

Am scris în presa franceză peste o mie de articole, trei cărți și am realizat mai multe filme documentare. Nu am simțit însă niciodată că muncesc. Mi-a plăcut atît de mult ceea ce fac încît nu am simțit efortul.

Acum practic meseria de coach cu aceeași credință. Cînd vezi pe fața celui care te caută o lumină care se naște din întîlnirea cu tine totul devine mai frumos. Ești acolo pentru ca celălalt să se poată regăsi prin tine. Cînd faci ca o companie să găsească un sens în spatele cifrelor și al performanței economice e ca și cum ai provoca o mică revoluție.

Poate că revoluție e mult spus. Dar dacă poți face ca lumea să devină cu un milimetru mai bună tot e bine. E lumea în care copilul tău va crește, va iubi, va trăi și va încerca la rîndul lui, ca și tine, să-și găsească echilibrul. Se poate trăi și fără așa ceva. Dar merită ?


Corespondent de presă

Le Monde, din 1998
Le Point, din 1994
Televiziunea France 24, din 2007
Arte info, din 2009
Radio Televiziunea Elvetiana, din 2009
d’Lëtzebuerger Land, din 1996
Entreprise romande, din 2000

Studii

2014 – 2015 – Formare în coaching la One2Coach, structură acreditată la International Coach Federation
1994 – 1998 – Doctorat în Științele informației, Universitatea Panthéon-Assas Paris II
1993 – 1994 – Master în Științele informației, Universitatea Panthéon-Assas Paris II
1991 – 1993 – Studii postuniversitare, Școala superioară de jurnalism, Lille, Franța
1984 – 1988 – Licență, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București

Limbi străine

Franceză, nivel bilingv
Engleza, nivel mediu