DECS. A base d’idées

Sînt printre noi. Oameni inteligenți și creativi care fac din România țara în care am visat să trăiesc. Proiectul DECS a fost inițiat de producătorul Șerban Georgescu și de fizicianul Andrei Dorobanțu. M-am asociat lor pentru a trăi împreună această aventură. Miza ei : să facem cunoscută România care se mișcă și care inovează. Veți fi surprinși să descoperiți cît de bogată este.

Foto Mirel - Premiu CCIFER  Logo Gala CCIFER pentru premiu DECS 2014În 2014 proiectul DECS a primit Premiul juriului al Camerei de comerț și de industrie franceză din România (CCIFER).

 

Locul în care ești conectat la valorile românești actuale

#1 Ce este DECS?

Sub sloganul ‘pe bază de idei’, DECS este

 • colecție de interviuri & clipuri-documentare despre inovație și oamenii care creează valoare în România.
 • platformă de interacțiune cu tot ce înseamnă ACTUAL, ROMÂNESC,  DE CALITATE în Știință. Tehnologie. Medicină. IT. Economie. Societate.
 • doza zilnică de INSPIRAȚIE pentru INOVAȚIE 

Știința și Tehnologia, decodate și repovestite într-un format prietenos, ACCESIBIL TUTUROR

#2 De ce DECS?
 • Pentru că astăzi STIINȚA și TEHNOLOGIA ne sunt din ce în ce mai aproape. Suntem conectați la ele prin fiecare gadget pe care îl folosim.
 • Pentru că trăim înconjurați de știință și pentru că asistăm la o democratizare a înaltei tehnologii, care devine tangibilă.  La propriu.
 • Pentru că știința stă la baza inovației. Iar INOVAȚIA ROMÂNEASCĂ este O VALOROASĂ MONEDĂ DE SCHIMB.

Laserul românesc de la Măgurele va fi de 10 ori mai puternic decât cel mai puternic laser existent acum în lume.

 • Pentru că ziua de mâine se construiește prin INOVAȚIE.

Platforma internațională TED.com are o comunitate de 5,2 milioane de utilizatori, iar conferințele TED sunt evenimente de succes,  foarte așteptate. Oamenii care creează inovația sunt noile modele  ale lumii noastre. 

#3 Timpul pentru DECS

E chiar acum. Pentru că ȘTIINȚA se întoarce în Prime Time. Are ratingul competițiilor sportive. Creează pasiune. ȘTIINȚA captează atenția și propune un nou tip de ENTERTAINMENT. Cel inteligent. Comunitatea de Facebook a NASA: 4,5 milioane de utilizatori. ȘTIINȚA deschide conversația. Pe măsură ce evoluăm, ne dăm seama că problemele cu adevărat importante se rezolvă doar prin și de către știință. De la Medicină la Fizică, Finanțe și Astronomie. ȘTIINȚA provoacă și devine fascinantă ca formă de entertainment

#4 Locul pentru DECS

E în România. Avem un public ce merită să interacționeze cu ceea ce înseamnă elita gândirii românești. Avem o elită ce merită să fie cunoscută de publicul său.

#5 Cum?

Făcând știința ATRACTIVĂ, printr-un format video accesibil tuturor. Construind o comunitate în jurul elitelor românești.

#6 De la ce pornim?

DE LA VALORILE NOASTRE. Oamenii ce creează valoare în România: cercetători, medici, specialiști în finanțe sau tehnologie, oameni de cultură Ei vor transforma VALOAREA și INOVAȚIA într-o prezență zilnică, prietenoasă și accesibilă în online-ul românesc.

#7 Unde vrem să ajungem?

Acolo de unde începe totul: LA EDUCAȚIE. DECS își propune să devină un spațiu de intersecție (online si offline) între tineri și ideile românești valoroase. Pe măsură ce platforma se va îmbogăți cu conținut, acesta va fi oferit gratuit școlilor, liceelor și universităților pentru ca filmele să poată fi folosite ca suport pentru cursuri (atât cele curriculare, cât și alternative). Ne propunem să ajungem acolo unde poate să aibă loc contactul direct al publicului cu valorile românești. ‘Întâlnirile DECS’ vor fi evenimente care îi vor aduce în fața publicului pe creatorii de INOVAȚIE ROMÂNEASCĂ.

#8 Ce va fi DECS?
 • un canal de promovare a institutelor românești de educație și cercetare

interviurile și clipurile documentare rezultate  în cadrul proiectului DECS vor fi oferite gratuit instituțiilor partenere

 • un furnizor de conținut de calitate pentru media outlet-uri
 • o bază de idei pentru publicul larg
 • o platformă de interacţiune cu elita gândirii româneşti
 • o vitrină a gândirii #made in Romania

www.DECS.eu , facebook.com/decs.eu, youtube.com/user/DECSeu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
 
Top