Lucrez cu cuvinte, cu voce și cu imagine.

Sînt trei feluri de a face acelasi lucru: spui o poveste. Da, o poveste poate schimba lumea.

Scriu de peste douăzeci de ani pentru ziarul Le Monde și revista Le Point de la Paris. Scriu de asemenea regulat la d’Lëtzebuerger Land din Luxemburg și Entreprise romande de la Geneva. Plus multe alte ziare și reviste din tot felul de țări care mă solicită ocazional.

În 2000 am început să lucrez și pentru radioul public elvețian RTS. In radio nu ai la îndemînă decît vocea. Prin voce dai informația dar și ambianțe, locuri, culori, sentimente. E ca și cum ai picta un tablou cu sunete. In același timp, o parte din tine pleacă pe calea undelor și se pierde în urechile celorlalți. Imi place caracterul discret și efemer al radioului.

Cu televiziunea am început să colaborez tot în 2000. Am realizat trei filme pentru televiziunea franceză : Envoyé spécial și Arte. In 2007, cînd a fost creat canalul de televiziune internațional France 24 mi s-a încredințat corespondența pe România și Moldova. Am devenit și producător și realizator. E o poziție privilegiată pentru că ai controlul asupra întregului proces de fabricare a unui film. Din 2009 am început să lucrez și pentru Arte info și Televiziunea elvețiană. Am călătorit mult, am produs mult și am cîștigat mulți bani. Cel mai mare cîștig însă a fost pasiunea pentru imagine și pentru o poveste bine spusă.

 

PageLines-p250_0003_monde.png
PageLines-p250_0005_f24.png
PageLines-p250_0002_point.png
PageLines-p250_0000_rts.png
PageLines-p250_0006_Layer-1.png