Românii, linii de viață

Éditions Ateliers Henry Dougier, Paris, 2014

Popor de frontieră, românii sînt împărțiți între rațiunea Occidentului și visarea Orientului. Obișnuiți să negocieze cu marile imperii, s-au descurcat mereu pînă cînd descurcatul a devenit modul lor de viață. Retragerea în șine pe care au manifestat-o de-a lungul istoriei este dublată de o deschidere care a permis latinilor din Europa de Est să ardă etapele.
Această carte este o adunare de povești despre fața nevăzută a unei Românii care fascinează și neliniștește. Ea a servit că model pentru întreagă colecție « Lignes de vie d’un peuple » (Liniile de viață ale unui popor) inițiată de editorul francez Henry Dougier.

bg_header_logo_default


„Din toate punctele de vedere, aceastǎ carte intitulatǎ „Les Roumains” este necesarǎ şi conceputǎ inteligent. Un francez sau un strǎin francofon care o citeşte, şi care nu ştie nimic despre România, nu poate decît sǎ rǎmînǎ încîntat dupǎ cele 130 de pagini de informaţii, reflecţii, dialoguri şi mai ales cǎlǎtorii prin intermediul tehnicii reportajului în spaţiul românesc profund.”
www.rfi.ro